8 Ağustos 2012 Çarşamba

Yüz Şekline Göre Kahkül Modelleri


Uzun Yüz

Bu tarz bir kahkül özen gerektirir. Çünkü saç tutamları doğru yerleşmezse tüm yüzünüzü kapatabilir. İstediğimiz şık ve yumuşak görüntüyü elde etmek için kahkülün kalın tutamlarını alnınızın yanlarında tutun. İdeal kahkül kaşlarınızın hemen   altına kadar dökülür.


Kalp Yüz



Asimetrik bir yüz tipi olan kalp, kahkülle daha orantılı hale gelebilir.

Geniş alın ve uzun çeneyi dengelemek için bol katlı bir kesime ihtiyacımız var. Kahkül alın hizasından uzun ve yana alınmış olmalı.

Kahkülünüzün uçlarını inceltin ve kat verin. Göz hizasında kesilmiş ince kahkülü istediğiniz gibi ayırabilirsiniz.




Oval Yüz

İdeal kahkül kaş ve kirpiklerin arasında olmalı. Bu size kahkülünüzü düz ya da yana ayrılmış şekilde kullanabilme imkanı da sağlar. Şakaklara yakın kısımları uzun bırakmayı ihmal etmeyin.

Küt bir kahkül yüzünüzün en güzel özelliklerini vurgulayabilmenizi sağlar. Toplanmış ve kaba bir kahkül görüntüsünden kaçınmak için kahkülünüzü şekillendirirken küçük fırça kullanın.



Yüksek Alın



Bu kahkül tipi yüksek alın ve kemikli bir yüz için en ideal görünümü sağlar.

Dağınık kahkülün iki alternatifi vardır: Kalın başlayan dip, alnınızı gizler. Uçlara doğru dağılan tutamlarsa yüzünüzü ön plana çıkarır.

Bu model için kalın bir kahküle ihtiyacımız var. Bu yüzden çok dalgalı ya da kıvırcık saçlar için uygun bir tercih değil. Kahkülünüz aynı anda hem düz, hem de yanda görüneceği için şakaklardaki tutamları elmacık kemiği hizasında kesin.

2 yorum:

  1. az olmuş birazda çeşit olsa iyi olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi bununla ilgili daha detaylı bir post hazırlarım

      Sil