18 Ağustos 2012 Cumartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Beğendili Kuzu Kebap
Malzemeler 500 gr. kuzu kuşbaşı 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı salça 3 su bardağı sıcak su 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Beğendisi İçin; 8 adet patlıcan 2 yemek kaşığı tereyağı 1,5 yemek kaşığı un 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı kaşar peyniri Yarım limon Tuz, karabiber 

Tarif • Patlıcanları közleyip, akan suyun altında kabuklarını soyun.
• Üzerine limon sürün.
• Yağda unu sarartın, sütü ekleyin.
• Boza kıvamını alınca çatalla ezdiğiniz patlıcanları katarak, karıştıra karıştıra 7-8 dakika pişirin.
• Tuzunu, karabiberini ve kaşar peynirini koyarak ateşten alın.
• Doğranmış kuru soğan ve salçayı tereyağında 6-7 dakika kadar karıştırın.
• Eti koyup, 3 bardak sıcak su ekleyin ve orta ateşte pişirin.
• Tabağa önce beğendiden üzerine etli kebaptan koyup, maydanozla süsleyin.

Elmalı Sütlü Tatlı
Malzemeler Malzemeler: 3 adet elma 1 yemek kaşığı toz şeker yarım çay bardağı su 1 tatlı kaşığı tarçın İrmikli karışım için: 1 litre süt 7 yemek kaşığı irmik 4 yemek kaşığı toz şeker Üzeri için: 100 gr. toz şam fıstığı 

Tarif Yapılışı: 3 adet elma soyulur ve küp küp doğranır. Tencereye alınan elmalara, toz şeker ve su eklenerek çok yumuşatmadan pişirilir. Sıcakken tarçın eklenerek karıştırılır ve soğumaya bırakılır. Başka bir tencerede süt, irmik ve şeker sürekli karıştırılarak kaynatılır. İrmik kaynadıktan sonra 4-5 kaynatılarak kıvam alması sağlanır. Çukur bir kaba (kabı ıslatırsanız tatlınız soğuduktan sonra daha kolayca ters çevrilecektir) kabın ortası boş kalacak şekilde elmalar döşenir. Daha sonra irmik dökülür ve sertleşmesi için buzdolabında 1 gece bekletilir. Servis yapmadan önce tatlı geniş bir servis tabağına ters çevrilir ve üzerine toz şam fıstığı serpilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder