24 Ağustos 2012 Cuma

Bugün Ne Pişirsem

Ali Nazik Kebabı
Malzemeler Malzemeler : 5 Adet patlıcan 500 gr kıyma 2 Çorba kaşığı margarin 1 kg yoğurt 6 Diş sarımsak Tuz, karabiber, kırmızı pul biber 

Tarif Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip kabaklarını soyun. İnce ince kıydıktan sonra çatalla ezerek püre haline getirin. Margarini tencerede eritip kıymayı ilave edin. Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyerek kavurun. Hazırladığınız patlıcan püresini geniş bir tencereye alıp çok kısık ateşte ısıtın. Suyu süzülmüş yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ilave edip yavaş yavaş karıştırın. Ilınınca servis tabağına alıp kıymalı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş domates ve sivri biberlerle süsleyip servis yapın. NOT : Kıymayı kavururken 4-5 adet sivri biber ve ince kıyılmış 1 adet soğan da ekleyebilirsiniz. 
 

Patatesli Börek
Malzemeler 3 adet yufka 
1 çay bardağı sıvıyağ 
1 adet yumurta sarısı 
1 kibrit kutusu kadar kaşar peyniri 
Karabiber 
Kekik 
1 adet yumurta akı 
1 çay bardağı süt 
4-5 adet patates 
Tuz 
Pulbiber 


Tarif İçi için; patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kaşar peyniri ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pulbiber ve kekik ekleyip karıştırın. Yufkaları 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde, içi yağlanmış borcam kare tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 c’deki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder