11 Ağustos 2012 Cumartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Kağıt Kebabı
Malzemeler 200 gr. kuzu kuşbaşı 1 yemek kaşığı margarin 2 adet domates 2 adet yeşil biber 8 adet mantar 2 adet kuru soğan 1 bardak bezelye Kekik Tuz Karabiber 

Tarif • Zar şeklinde doğranmış etleri bir kabın içine koyun.
• Margarin, tuz ve karabiberi atın.
• Domates, yeşil biber ve mantarları doğrayın.
• Soğanları dörde bölün.
• Bezelyeleri de ekleyerek, hepsini karıştırın.
• Hazırladığınız malzemeyi ikiye bölün.
• İki adet yağlı kağıda yerleştirin.
• Üzerlerine kekik serpin.
• Hava almayacak şekilde her tarafını kapatın.
• 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirin.
• Sıcak sıcak servis yapın.


Ayva Kompostosu
Malzemeler 3 adet ayva 8 su bardağı su 1,5 su bardağı toz şeker 3-4 adet karanfil 

Tarif • Önce komposto tenceresine suyu koyun.
• Sonra yıkadığınız ayvaları 4’e bölün.
• Çekirdek yuvalarını çıkarın, soyun, yıkayın ve tenceredeki suya bırakın.
• Dışarıda bekletirseniz kararırlar.
• Çekirdeklerinden 7-8 tane ayırıp onu da tencereye ekleyin.
• Karanfilleri atıp, orta ateşte ayvalar yumuşayıncaya dek pişirin.
• Toz şekeri ekleyip, ateşi iyice kısın.
• Kompostonun rengi pembeye yaklaşınca (ayva pişmişi rengi) ocaktan alın.
• İçinden karanfilleri ve çekirdekleri alıp, soğutun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder