9 Ağustos 2012 Perşembe

Bugün Ne Pişirsem?

Soya Soslu Biberli Tavuk



Malzemeler 5 çorba kaşığı soya sosu 600 gram kuşbaşı tavuk eti 4’er adet kırmızı ve dolmalık biber 4-5 çorba kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı susam 1’er çay kaşığı kişniş ve toz kırmızı biber 

Tarif Biberleri temizleyip, jülyen doğrayın. Zeytinyağını geniş bir kaba alıp tavuğu ekleyin. Susunu salıp çekene dek soteleyin. Susam, kişniş ve toz kırmızı biberi katıp karışıtırararak kavurun. Tavuk yarı yarıya pişince, biberleri ekleyin. Birkaç dakika sonra soya sosunu katın. Tavuk piştiğinde ocaktan alıp servis yapın. 



Çin Böreği


Malzemeler Malzemeler: 1 adet ortaboy soğan 1 adet havuç 100 gr taze fasulye 100 gr lahana 2 diş sarımsak 1 adet tatlı kırmızı biber 1 adet tatlı yeşil biber 1 adet yufka 1 kahve fincanı soya sosu 1 su bardağı galeta unu 1 adet yumurta 3 yemek kaşığı sıvıyağ + Kızartmak için sıvıyağ 

Tarif Yapılışı: Soğan, sarımsak ve kalan tüm sebzeleri ince ince kıyın.Sıvıyağı tavayda kızdırn ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin. Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın.Yufkaları Sebzeli içi bol koyarak kalınca sarın. Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla sevis yapın. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder