28 Ağustos 2012 Salı

Bugün Ne Pişirsem?

Mercimek Çorbası
Malzemeler
2 Su bardağı Kırmız mercimek
3 Adet Soğan
1 Yemek kaşığı kadar salça
Bir miktar kuru nane
Eğer istenirse bir tatlı kaşığı kadar biber salçası.
Çorbanın Tarifi
İlk önce soğanlarımızı ince ince kıyıp yağımızda kavurmaya başlayalıp. Soğanlar belli bir miktar kavrulduktan sonra (Soğanlarımızı çok yakmayalım çorbalarda soğanlar orta derecede pişirilmesi daha iyidir.) Soğanlardan sonra salçamızı tenceremize koyarak salça ile soğanları da belli bir süre beraber pişirin. Daha sonra daha önceden hazırladığımız yıkanmış mercimeklerimizi tenceremize boşaltalım ve malzemelerimiz karıştıralım. Karıştırma işleminden sonra 5 bardak suyu tenceremize ilave edelim ve çorbamızı kaynamaya bırakalım. Çorbamızdaki malzemeler iyice eriyene kadar kaynatma işlemimizi sürdürelim. Ocağımızın altını kapatmadan 5 dakika kadar önce çorbamızın içine nane ve tuzumuzuda atalım eğer acı seviyorsanız içine mutlaka pul biber de eklemelisiniz ve 5 dakikalık bir kaynamadan sonra çorbamız hazır afiyet olsun.


Hünkar Beğendi
Malzemeler:
500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz , Kekik

Yapılışı:
Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri, kekiği, sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek, etler yumuşayana dek pişirin. 

Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın. 

Tereyağını bir tavada eritin. 1. 5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları, tuzu, rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp, servis tabağına alın. Üzerine eti koyarak, servis yapın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder