25 Ağustos 2012 Cumartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Çubuk Kebabı
Malzemeler 1 kg kemiksiz kuşbaşı kuzu et 3-4 adet orta boy patates 3 adet kemer patlıcan 3 adet kuru soğan 10-15 adet çöp kebap çubuğu veya bulabilirseniz daha büyük tahta çubuk 

Tarif • Öncelikle kuşbaşı etleri, tuz ve karabiberi ekleyerek bir güzel lezzetlendirelim.
• Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayalım ve acı suyunun çıkması için tuzlu suya koyalım.
• Patates ve soğanları da soyduktan sonra kuşbaşı olarak doğrayalım.
• Bu arada tahta çubukları da hazırlayalım.
• Bu çubuklara bir patates, bir et, bir patlıcan, bir soğanı sırasıyla geçirelim.
• Hazırladığımız şişleri kızgın kızartma yağında maşa ile çevrirerek kızartalım.
• İyice kızarınca, kızartma tavasından çıkarıp bir tepsiye dizelim.
• Üzerine rendelenmiş domatesleri gezdirelim.
• Domateslerin üzerine 1 su bardağı da su gezdirelim.
• Sıvıyağı da en üstlerine gezdirelim.
• Tuz, kırmızı biber ve karabiberini serptikten sonra da üzerini kapatarak kısık ateşte 20 dakika kadar pişirelim.
• Piştikten sonra, kebapları çubuklarıyla beraber tabaklara yerleştirelim.
• Üzerine kebapların suyundan gezidirelim.
• Yanında yufka ekmekle servise sunabiliriz.


Sos Malzemesi 3 yemek kaşığı sıvıyağı 3 adet iri domates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 

Dondurmalı Muhallebi

Malzemeler 5 bardak süt 
3 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 
1 kahve fincanı un 
1.5 bardak toz şeker 
1 top dondurma 


Tarif Geniş bir Borcam tencerede yağı erittikten sonra unu ekleyip sürekli karıştırarak kavurun. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırdıktan sonra şekeri de üzerine ekleyin. Karışımı 15-20 dakika kadar mikser ile çırpın. Koyulaşınca soğumaya bırakın. Servis yapmadan önce üzerine bir top dondurma ekleyin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder