7 Ağustos 2012 Salı

Bugün Ne Pişirsem

Dalyan Köfte


Malzemeler 1 Kilo Kıyma (orta yağlı)
4-5 Dilim Ekmek içi 
1 Adet Soğan
5 Adet Yumurta 
Tuz 
Köfte Baharı 
2 adet Havuç 
1 Su bardağı Bezelye 
Yarım demet Dere otu 
2 Çorba kaşığı Margarin 
Karabiber 


Tarif Havuçların kabuklarını kazıyarak yıkayın. Bezelyelerle birlikte yumuşayana dek pişirin. 4 yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Köfte için; soğanı bir kaba rendeleyin. Ekmek içlerini ıslatın. Yumuşadığında sudan çıkartıp, avucunuzun içinde sıkın. Karabiber, köfte baharı ve tuz ekleyip, soğan ve bir yumurta ile birlikte karıştırın. Kıymayı ilave edin ve malzemeler bütünleşene dek yoğurun. Elinizle bastırarak dikdörtgen bir şekil alana dek düzleştirin. Ortasına haşlanmış ve küp küp doğranmış havuç, bezelye ve katı yumurtaları her yere eşit oranda gelecek şekilde dizin. Üzerine kıyılmış dereotu serpiştirin. Eti kapatarak rulo yapın. Kenarlarını bastırarak açılmasını önleyin. Hazırladığınız ruloyu, alüminyum folyoya sarın. Borcam dikdörtgen tepsiye koyup, en az 1 saat pişirin. Bu sürenin sonunda folyoyu açarak pişip pişmediğini kontrol edin. Pişince fırından çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
Not : Dilerseniz, üzerine salçalı, domatesli sos dökerek servis yapabilirsiniz. 

Patlıcanlı Pilav


Malzemeler 1,5 su bardağı pirinç 
3 adet Kemer patlıcanı 
3 kaşık zeytinyağı 
1 demet dereotu 
Kızartma için sıvı yağ 
2 su bardağı et suyu 
1 adet kuru soğan 
1 çay kaşığı karabiber 
Yeterince tuz 


Tarif Kemer patlıcanlarını şerit şerit olacak şekilde soyun. Önce 1,5 cm kalınlığında doğrayıp, daha sonra bunları dörde bölün. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suya koyun. Yarım saat kadar beklettikten sonra bol suda tuzu gidene kadar yıkayın. Kızartırken yağın sıçramaması için, bir havlu ile ezmeden iyice kurulayın. Patlıcanlar yumuşayıp pembeleşinceye kadar bol sıvı yağda kızartın. Yağını çekmesi için gazete kağıdı üzerine çıkarıp, soğumaya bırakın. Daha önceden ıslattığınız ve tuzlu suda beklettiğiniz pirinçleri süzerek iyice yıkayın. 3 kaşık yağda soğanı kavurun ve daha sonra buna pirinci ilave edip, kavurmaya devam edin. Pirinçler tane tane olunca, iki bardak kaynar su katın. Pilavın yüzeyi gözenekler haline gelince ateşi iyice kısın. 5 dakika böyle pişirdikten sonra ateşi tamamen söndürüp, kapağı kapalı olarak demlendirin. Demlendiktan sonra pilavı iyice karıştırarak servis tabağına alın ve üzerine patlıcanları yayıp, dereotlarını serpin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder