26 Ağustos 2012 Pazar

Pırlanta Nasıl Temizlenir?

Tek taş yüzüğüm matlaşmaya başladı ve bende onu nasıl parlatabilirim diye başladım araştırmaya.


Sıvı Deterjanla Temizlik:Ilık su içine deterjan ekleyin yüzüğü bu suda 5 dk kadar bekletin.Sonra yumuşak bir fırçayla matlaşan kısmı temizleyin.Ardından durulayın ve tüy bırakmaya bir bez ile kurulayın.İlk aldığınız haline döndüğünü görebilirsiniz.Ben bu yöntemi uyguladım gayet memnun da kaldım.Dilerseniz başka yöntemleride aşağıda görebilirsiniz.
Mücevher temizlik sıvısı satın alarakta bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Profesyonel Temizlik:Tabi ki en  iyi çözüm budur. Ayrıca mücevheriniz üzerindeki dişlerin eğilmediğinden veya gevşemediğinden emin olmak için ara ara kontrol ettirmeniz gerekir.

Ev Tpip Amonyakla:Mücevherinizi 30 dakika soğuk su ve ev tipi amonyakla yarı yarıya dolu küçük bir kabın içine bırakın. Çıkardıktan sonra montürün çevresini küçük yumuşak bir fırçayla hafif vuruşlarla nazikçe temizleyin. Mücevherinizi aynı solüsyona bir kez daha daldırın, durulayın ve kağıt mendille ıslaklığını alın.

Vodkayla Temizlik:Bu metodun ne zaman keşfedildiğini kimse bilmiyor. Ancak birileri "vodka on the rocks" (buzlu vodka) fikrini ciddiye almış ve kıymetli pırlantasını böyle yaratıcı bir şekilde temizleme yolunu keşfetmiş. Basitçe, pırlantanızı içmeyi düşünmediğiniz bir bardak vodkanın içinde bekletin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder