3 Ağustos 2012 Cuma

Bugün Ne Pişirsem?

Yoğurtlu Köfte

Malzemeler:1 kg yağsız kıyma 2 orta boy soğan 3-4 dilim bayat ekmek içi Tuz karabiber kimyon kırmızı pul biber kekik sarımsak tozu 1 su bardağı un Kızartmak için ayçiçek yağı 

Tarif: Soğanları rendeleyin. Derin bir kabın içine kıymayı alın. Rendelenmiş soğan, ekmek içi. tuz ve baharatları ekledikten sonra iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapın. Köfteleri hafifçe tınladıktan sonra kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Tereyağını tencereye alın. Üzerine unu ilave edip kavurun. Ardından suyu ekleyip sürekli karıştırarak beşamel sos yapın. Ocaktan alıp içine yoğurt ve dövülmüş sarımsakları ekleyerek iyice karıştırın. Başka bir tavada tereyağını eritip pul biberi ilave edin ve iyice ısıtın. Servis tabağına önce köfteleri alın. Üzerine yoğurtlu sosu döküp pul biberli yağı gezdirin ve servis yapın. 

Sos Malzemesi Yoğurtlu sos için: 2 yemek kaşığı tereyağı 3 yemek kaşığı un 2 su bardağı su 4-5 diş sarımsak 3 su bardağı yoğurt Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı tereyağı 

Fesleğenli Dereotlu Börek

Malzemeler 2 adet oda sıcaklığında beklemiş yumurta 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı yoğurt 1/2 su bardağı sıvıyağ 2 su bardağı un 3- 4 dilim salam 10-12 adet siyah ya da yeşil zeytin 1 su bardağı dolusu rendelenmiş beyaz peynir 1 demet dereotu 1 çay kaşığı tuz, kırmızı pul biberi 1 çorba kaşığı kuru fesleğen 1 yemek kaşığı susam Çörekotu 

Tarif Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaları bir kaba kırın. Üzerine yoğurt, süt ve sıvıyağ ekleyip mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika çırpın. Un katıp mikserle bir süre daha çırpmaya devam edin. Tuz, pul biber ve kuru fesleğen ilave edip kaşıkla karıştırın. Diğer taraftan salamları tavla zarı formunda doğrayın. Dereotunu incecik kıyın. File zyetin bulamazsanız, bütün haldeki zeytinin çekirdeklerini çıkararak dilimleyin. Malzemelerin hepsini hazırlanmış olan hamura ilave edip tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Kek hamuru kıvamında olan hamuru 25-30 santim uzunluğunda yağlanmış, kare veya dikdörtgen fırın kabına düzgünce aktarın. Üzerine susam ve çörekotu serpiştirin. 5 dakika önceden 175 dereceye ve altüst konuma ayarlanmış fırında üzeri altın sarısı oluncaya kadar, 35-40 dakika pişirin. Sıcak ya da ılık haldeyken dilimleyip servis edin. 

Büsküvili İrmik Pastası

Malzemeler 10 yemek kaşığı irmik 10 yemek kaşığı toz şeker 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağı 1 paket kakaolu bisküvi Süslemek için: Yarım su bardağı dövülmüş fındık veya ceviz içi 

Tarif • Sütü, irmiği, toz şekeri ve margarini bir tencereye koyalım.
• Orta ısılı ateşte tahta bir kaşık yardımıyla sürekli karıştırarak pişirelim.
• Karışım koyulaşmaya başladığında tencereyi ateşten indirin.
• Karışımın yarısını önceden suyla ısıttığımız cam veya porselen bir kaba boşaltalım.
• Kabın her yerine eşit bir şekilde dağılmasını sağlayalım.
• Daha sonra üzerine kakaolu bisküvileri dizelim.
• Karışımın kalan yarısını da sıcakken bisküvilerin üzerine ilave edelim.
• Islak bir kaşığın tersi veya spatula yardımıyla pastanın üzerini düzleştirelim.
• Pastayı, oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına koyalım.
• 1 saat kadar bekletelim.
• Servis yapmadan önce üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpin.
• Arzu ettiğiniz şekilde dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder