6 Ağustos 2012 Pazartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler Malzemeler: 15 adet taze mantar 2 çorba kaşığı un 2 sıvıyağ yada margarin 4 su bardağı sıcak su 1 adet orta boy soğan Tuz isteğe göre 1 tutam dereotu 

Tarif Yapılışı: Tencerede 1 yemek kaşığı ayçiçek ve 1 yemek kaşığı tereyağ karışımında biraz kavurun. 2 yemek kaşığı kepekli un ekleyin ve un ile de biraz kavurun. 4 bardak ılık suyu ilave edip pürüz kalmayacak şekilde karıştırın ve bir taşım kaynatın. Bir tarafta yıkayıp, minik küpler halinde doğradığınız mantarları ekleyin. Tuzunu da ilave edip 15 dakika kadar pişirin. Sonra 1 bardak ılık süt ve 1/2 paket kremayı karıştırıp ilave edin. Bir müddet daha kaynasın, karabiberini ekleyip ocağı kapatın. 


Saksı Kebabı
Malzemeler 3 adet Patlıcan (bostan)
1 adet Soğan 
500 gr. Kuzu eti (kuşbaşı)
3 çorba kaşığıMargarin
2 adet Domates 
1 su bardağı Bezelye 
Tuz 
Karabiber 
Kekik 
3 adet Biber (sivri) 
1 çorba kaşığı Domates salçası
Kızartmak için sıvı yağ


Tarif Bostan patlıcanların saplarını kesip dış kabuklarını alaca ya da pul pul soyun ve patlıcanları enlemesine ikiye bölün. İçini bıçak yardımıyla kase gibi oyup 15-20 dakika tuzlu suda bekletin. Patlıcanları sudan çıkarıp fazla suyunu süzün. Sıvıyağda önlü arkalı kızartın. Soğanı ince kıyıp margarinle pembeleşinceye kadar pişirin. Kuşbaşı kesilmiş kuzu etlerini ilave edip kavurun. Et, suyunu çekince salça ve baharatları ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup yeterince su ilave edin. Etler pişince suyunu süzüp ayırın. Etleri bezelye ile karıştırıp hazırladığınız karışımı patlıcanların içine doldurun. Ayırdığınız sostan da birer kaşık yerleştirip Borcam kare tencereye dizin. Kalan sosu tencerenin dibine dökün. Patlıcanların üzerini birer dilim yuvarlak domates ile kapatıp fırına verin. Domates ve biberler pişinceye kadar fırınlayıp, sıcak servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder