18 Aralık 2012 Salı

Moralini Yükseltmenin En Etkili Yolları-2



1.İyimser Olmayı Öğrenin
Öncelikle karanlık düşüncelerden arınıp pozitif olmak gerekiyor.Üzerinizdeki karamsarlıktan kurtulup yaşadığınız her anın tadını çıkarmaya bakmalısınız.






2.Yaşamınızı Değiştirin
Bazılarımızın yeteri kadar spor yapmadığı ortada.Aşırı alkol ve sigara tüketimi,kalitesiz uyku gibi etkenler yaşam kalitesini azaltarak mutsuzluğa neden olan faktörlerin en başında.Bu nedenle kendiniz için en iyi beslenme şeklini belirleyip spor yapmayı ihmal etmeyin.Böylece mutluluk hormonunuz salgılanacak ve hayata daha iyimser yaklaşacaksınız.

           




3.Kulak Egzersizi Yapın
Yeşil bir alana gidip gözlerinizi kapatın.O an çevrenizde duyduğunuz bütün sesleri ayırt etmeyi deneyin.Hafif mi,tekrarlanıyor mu,şiddetli mi? Hangi kulağınızın ne sesi duyduğunu anlamayı deneyin.


4.Sakinleşme Ritüellerini Uygulayın
Derin nefes alın ve kendinizi en iyi hissettiğiniz yerde olduğunuzu hayal edin.Bir taraftan da "sakin ol" diye telkinde bulunun.Gün içerisinde çok stresli olacağınızı bildiğiniz saatlerde,kendiniz için kısa süreli rahatlama zamanları ayırın.Sevdiğiniz yemeği yemek, ılık bir duş almak ya da evde kedinizle oynamak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak.



5.Her Anın Farkına Varın
Yaşam hızla akıp giderken, onun bir ucundan yakalamak elinizde.Her ne kadar imkansız gibi görünse de yaptığınız işlerden keyif alırsanız, anın da tadını çıkarmaya başladığınızın farkına varacaksınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder