25 Aralık 2012 Salı

Bugün Ne Pişirsem?

Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeleri:
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
- havuç, patates, bezelye, hazır garnitürlerden
- istediğiniz miktarda kaşar peyniri rendesi

Beşamel Sos : 

- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz, karabiber


Yapılışı:

Beşamel SOS: Bir tava içerisinde tereyağını ve unu kavuruyoruz. Daha sonra içerisine süt ekleyerek koyu muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Hafif ılımaya başlayınca yumurtaları içerisine kırıyoruz. Tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz.

Daha sonra tavuk göğsünü didikliyoruz. İçerisine hazır konserve garnitürlerinden ekliyoruz. Borcam tepsisinin en altına bu garnitürleri boşaltıyoruz. Üzerine de didiklediğimiz tavukları yayıyoruz. Daha sonra hazırladığımız başamel sosunuda üzerine döküyoruz. Sosun en üst kısmına tekrardan rendelenmiş kaşar serpiyoruz. 

Vişneli-Büsküvili Tatlı
Beyaz kısım için:
              • 1 paket vanilyalı puding
              • 3 su bardağı süt
                                                          Vişneli kısım için:
              • 1 paket vanilyalı puding
              • 3 su bardağı vişne suyu
              • 1 paket pötibör bisküvi
Önce beyaz kısım için vanilyalı pudingi pişiyoruz. Dikdörtgen bir kabın zeminine bir sıra pötibör bisküvi diziyoruz. Kabın büyüklüğü çok önemli değil, küçük olursa kalın bir tatlınız olur, büyük olursa da ince bir tatlı elde edersiniz.

Bisküvilerin üzerine pudingi dökerken önce kaşık kaşık döküyoruz ki bisküviler yerlerinden oynamasınlar. Daha sonra beyaz pudingin tamamını dökebilirsiniz. 

Beyaz pudingimiz soğurken vişne suyu ile diğer vanilyalı pudingi ocakta pişiriyoruz.

Beyaz pudingin üzerine tekrar bir sıra bisküvi diziyoruz. Kaşıkla yavaş yavaş vişne suyuyla pişirdiğimiz pudingi döküyoruz.

Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder