Beşamel Soslu Tavuk
Malzemeleri:
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
- havuç, patates, bezelye, hazır garnitürlerden
- istediğiniz miktarda kaşar peyniri rendesi
Beşamel Sos :
- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz, karabiber
Yapılışı:
Beşamel SOS: Bir tava içerisinde tereyağını ve unu kavuruyoruz. Daha sonra içerisine süt ekleyerek koyu muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Hafif ılımaya başlayınca yumurtaları içerisine kırıyoruz. Tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz.
Daha sonra tavuk göğsünü didikliyoruz. İçerisine hazır konserve garnitürlerinden ekliyoruz. Borcam tepsisinin en altına bu garnitürleri boşaltıyoruz. Üzerine de didiklediğimiz tavukları yayıyoruz. Daha sonra hazırladığımız başamel sosunuda üzerine döküyoruz. Sosun en üst kısmına tekrardan rendelenmiş kaşar serpiyoruz.
Vişneli-Büsküvili Tatlı
Beyaz kısım için:
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 su bardağı süt
- 1 paket vanilyalı puding
- 3 su bardağı vişne suyu
- 1 paket pötibör bisküvi
Bisküvilerin üzerine pudingi dökerken önce kaşık kaşık döküyoruz ki bisküviler yerlerinden oynamasınlar. Daha sonra beyaz pudingin tamamını dökebilirsiniz.
Beyaz pudingimiz soğurken vişne suyu ile diğer vanilyalı pudingi ocakta pişiriyoruz.
Beyaz pudingin üzerine tekrar bir sıra bisküvi diziyoruz. Kaşıkla yavaş yavaş vişne suyuyla pişirdiğimiz pudingi döküyoruz.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder