Patatesli Cariye Köftesi
Malzemeler 250 gr. kıyma 10 adet patates 4 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı karabiber 2 yemek kaşığı ketçap 1 su bardağı rendelenmiş kaşar 1 bardak süt 2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı mısır unu 1 çay bardağı krema Tuz
Tarif • Patatesleri soyun, ufak ufak doğrayıp yıkayın.
• Tencereye koyup üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra tuz atın.
• Patatesler ezilene kadar pişirin.
• Tencereye 1 bardak süt ile 1 kaşık margarin ilave edin.
• Patatesleri sıcakken çatalla iyice ezip krema ve mısır ununu ilave edin.
• Kıymayı, zar şeklinde doğranmış soğanla birlikte kavurup karabiberi ekleyin.
• Fırın kabına ezilmiş patateslerin yarısını elinizle bastırarak yerleştirin.
• Üstüne kavrulmuş kıymaları yayın.
• Geri kalan ezilmiş patatesleri koyup ketçabı patateslerin üstüne yayın.
• Elinizi suya bastırarak üstünü düzeltip 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
• Üstüne kaşar rendesini serpip tekrar 5 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
Tarif • Patatesleri soyun, ufak ufak doğrayıp yıkayın.
• Tencereye koyup üstünü kapatacak kadar su ilave ettikten sonra tuz atın.
• Patatesler ezilene kadar pişirin.
• Tencereye 1 bardak süt ile 1 kaşık margarin ilave edin.
• Patatesleri sıcakken çatalla iyice ezip krema ve mısır ununu ilave edin.
• Kıymayı, zar şeklinde doğranmış soğanla birlikte kavurup karabiberi ekleyin.
• Fırın kabına ezilmiş patateslerin yarısını elinizle bastırarak yerleştirin.
• Üstüne kavrulmuş kıymaları yayın.
• Geri kalan ezilmiş patatesleri koyup ketçabı patateslerin üstüne yayın.
• Elinizi suya bastırarak üstünü düzeltip 175 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
• Üstüne kaşar rendesini serpip tekrar 5 dakika pişirdikten sonra servis yapın.
Safranlı Pilav
Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı safran 3 su bardağı su Tuz, karabiber
Tarif • Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
• Suyunu süzüp, yıkayın.
• Süzgeçte bırakın.
• Tencerede yağı eritin.
• Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin.
• Yağda pembeleştirin.
• Pirinçleri ilave edin.
• 5 dakika kavurun.
• Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın.
• Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
• Ocaktan alın.
• 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
Tarif • Pirinci, ılık ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
• Suyunu süzüp, yıkayın.
• Süzgeçte bırakın.
• Tencerede yağı eritin.
• Soğanları dörde bölüp, elma dilimi gibi kesin.
• Yağda pembeleştirin.
• Pirinçleri ilave edin.
• 5 dakika kavurun.
• Su ile birlikte tuzu ve safranı atın ve karıştırın.
• Kısık ateşte, suyunu çekene kadar pişirin.
• Ocaktan alın.
• 10 dakika, kapağı kapalı olarak dinlendirdikten sonra, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder