2 Eylül 2012 Pazar

Bugün Ne Pişirsem?

Kremalı ve Mantarlı Biftek Sote
Malzemeler:
800 gr dana biftek
1 kuru soğan
2 diş sarımsak
7-8 adet mantar
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
4 çorba kaşığı krema
Tuz, karabiber
Terbiye için:3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 dal taze veya 1 kaşık kuru biberiye
Hazırlanışı: 
1. Biftek dilimlerini ince uzun şeritler halinde doğrayın. Zeytinyağı ve biberiyeyi bir kapta karıştırıp etleri karışıma ilave edin. İyice karıştırarak biberiye ve yağın etlere bulanmasını sağlayın. Üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 gün bekletin.
2. Soğanı kıyın. Mantarları temizleyip dilimleyin. Bir sote tavasında yağı kızdırıp etleri soğanla birlikte ilave edin ve hızlı ateşte çevirerek soteleyin.
3. Etler yumuşadıktan sonra mantarları ilave edip hızlı ateşte 7-8 dakika kadar sotelemeye devam edin.
4. Mantarlar pişince ateşi kısın ve kremayı ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Yanında sebze garnitürlerle beraber sıcak servis yapın.








Meksika Fasulyeli Salata
Malzemeler:
  • yarım demet maydanoz
  • 1 demet dereotu
  • 4-5 taze soğan
  • 2 domates
  • 2 salatalık (arzuya göre kornişon turşu)
  • 1 konserve 250gr meksika fasulyesi
  • limon
  • zeytinyağı
  • tuz
Hazırlanması:
  1. Tüm malzemeyi yıkayıp ince ince doğrayın. Harmanlayıp sudan geçirilmiş faulyeyi ekleyin. 
  2. Servise 10-15 dak. kala sosu ekleyip tabağa alın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder