25 Eylül 2012 Salı

Bugün Ne Pişirsem?

Köfteli Bezelye

Malzemeler,
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yarım kilo bezelye
Yarım kilo patates
2 yemek kaşığı salça
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
5 su bardağı su
Hazırlanışı
Soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Orta boy tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
Üzerine soğanları ekleyip rengi değişene kadar kavurun.
Salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
5 su bardağı suyu tencereye ekleyip kaynamaya bırakın.
Patateslerin kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın.
Tencereye ilave edip pişmeye bırakın.
Köfteleri hazırlamak için kıyma, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun.
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlak şekil verin.
Tavaya az miktarda yağ alıp kızdırın ve köfteleri önlü arkalı pişirin.
Yemek tenceresine bezelyeleri ilave edip yumuşayana kadar pişirin.
Bezelyeler yumuşadığında köfteleri ilave edip iki taşım kaynatın.
Sıcak servis yapın.

Sütlaç


Malzemeler: 900 ml süt, 100 ml krema, yarım bardak pirinç, bir yemek kaşığı nişasta, bir paket vanilya 

Yapılışı: Pirinçler yıkanıp tencereye alınır, üzerini biraz geçecek kadar su eklenip yumuşayana kadar pişirilir. Pirince süt, krema ve şeker eklenip kaynatılır. Kaynadıktan sonra vanilya ilave edilip, 10 dakika daha pişirilir. Ayrılan süte nişasta ilave edilip kaynatılır, ardından sütlaca ilave edilerek bir iki dakika daha kaynatılır. Pişen sütlaç kâselere veya toprak güvece paylaştırılır. Tepsiye su konarak yerleştirilir. 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder