8 Ocak 2015 Perşembe

BUGÜN NE PİŞİRSEM..?


Kuzu Pirzola 


Malzemeler
8 adet kuzu pirzola (et dövülmemiş olcak)
kekik,tuz

Hazırlanışı
Etimizi lezzetini kaybetmeden pişirebilmek için bir döküm tavaya ihtiyacımız olacak.Ocakta hiç yağ koymadan iyice kızdırdığımız döküm tavamıza etlerimizi harlı ateşte güzelce mühürlüyoruz.Ardından ocağın altını kısıp iki tarafını da sevdiğimiz şekilde pişiriyoruz.Kuzu pirzolalar yağlı olduğundan kendi yağını bırakacaktır.Ocaktan aldıktan sonra kekik ve tuzumuzu ekliyoruz.

Fırında Patates Kızartması
Malzemeler

4 adet küçük boy taze patates
zeytinyağı
tuz,kimyon

Hazırlanışı
Patateslerin kabuklarını soymadan fırça yardımıyla güzelce temizliyoruz.Elma dilimleri şeklinde kestiğimiz patatesleri zeytinyağı,tuz ve kimyonla güzelce harmanlıyoruz.Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyor ve ortalama 30 dk. 170 derece ısıttığımız fırında pişiriyoruz.Böylece patates kızartması lezzetini fırında sağlıklı olarak elde edebiliriz.Hem çok lezzetli oluyor hem de yağsız şiddetle tavsiye ederim.

Fırında Kaşarlı Mantar

Malzemeler
10 adet mantar
yarım su bardağı kaşar peyniri
tuz

Hazırlanışı
Sap kısımlarını temizlemiş olduğumuz mantarları sıcak tuzlu su da haşlıyoruz.Pişmeye başlayan mantarlarımızı alıp tepsiye şekilde görüldüğü gibi dizip ortasını kaşar peyniriyle dolduruyoruz.160 derece ısınmış olan fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Yeşil Salata
Malzemeler
Marul
Taze soğan
Cherry domates
Havuç
Avokado
Limon suyu
Zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı
Malzemeleri doğrayıp kaseye alıyoruz.Üzerine zeytinyağı,limon ve tuzu ekleyip karşıtırıyoruz.Bu tarifte avokado kullanmamın sebebi ise çok faydalı oluşudur.Emin olun ki avokadoyu çok  sevmeyenler bile tüketebilirler.Salatanın içerisinde kaybolup gidiyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder