7 Ocak 2015 Çarşamba

BUGÜN NE PİŞİRSEM..?

 Kuzu Etli Patates

Malzemeler
4 adet orta boy patates
1 orta boy soğan
250 gr. Kemikli Kuzu Eti
1 adet domates
1-2 adet acı
biber
1 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
1'er çay kaşığı karabiber,kimyon
4 su bardağı su

Hazırlanışı
Öncelikle kuzu etimizi bir tencere de 4 bardak su ile kaynatıyoruz.Etimiz pişmeye başladıktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp başka bir tencerede sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.Soğanın rengi dönmeye başlayınca biberi ilave edip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.Ardından haşlanan eti tencereye alıp salçayı da ekleyip 5 dk kadar daha kavurduktan sonra kabukları soyulup küp küp doğranmış domates,patates ve sarımsakları da ekleyip kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra etleri haşlamış olduğumuz suyu ilave ediyoruz.En son baharatlarımızı ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakıyoruz.Ortalama 40 dk. içerisinde yemeğiniz hazır olacaktır.


Dereotu-Maydanozlu Pilav

Malzemeler
1 su bardağı pirinç
1 avuç arpa şehriye
2 kaşık tereyağ
1,5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
birkaç dal dereotu ve maydanoz (ince kıyılmış)
ortalama 1 bardak sıcak su(pirinci ıslatmak için)

Hazırlanışı
Pirincimizi yıkayıp sıcak su ile kabarmaya bırakıyoruz.Diğer taraftan tencereye tereyağını alıp arpa şehriyelerin rengi dönene kadar kavuruyoruz.Ardından pirincin suyunu süzüp tencereye ekliyoruz.Biraz daha kavurduktan sonra pilavımızı pişmeye bırakıyoruz.Buraya kadar sade pilav yaptığımız gibi geldik.Pilavımız pişip dinlenmeye başlamadan önce derotu ve maydanozu pilavın üzerinde gezdirip dinlenmeye bırakıyoruz.Tereddüt etmeden deneyebileceğiniz farklı bir lezzet.

veeeee....
Bu ikiliyi tamamlayacak olan cacık emin olun bu menüye çok yakışacak

Malzemeler
2 adet salatalık
2 diş sarımsak
500 gr. kadar yoğurt
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı
Yoğurdumuzu tuz ile çırpalım.Üzerine salatalık ve sarımsağı rendeleyelim.Koyu kıvamlı bir çorba kıvamını alana kadar su ekleyelim sonra dilediğimiz gibi servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder