Fırında Somon
Malzemeler
- 4 somon fileto
- 4 taze soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- Tuz
- Karabiber
- Servis için
- 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
- Dereotu
- Taze soğan karışımı
- 1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
- 3 patates
- Ayçiçeği yağı
- Yapılışı
Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın.Servis tabağına balıkları yerleştirin. Üzerine taze ot karışımını serpiştirin. Patateslerle birlikte servis yapın.
Dondurmalı İrmik Helvası
Helvası için:• 1/2 paket (250 gram) irmik
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 su bardağı şeker
• Dolmalık fıstık
• 400 lt süt (2 su bardağı)
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• Biraz ceviz kırıkları
İçi için:
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 su bardağı şeker
• Dolmalık fıstık
• 400 lt süt (2 su bardağı)
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• Biraz ceviz kırıkları
İçi için:
1000 ml Maraş dondurması
Yapılışı:İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir. İçine kırılmış cevizler atılır. İrmik karıştırılarak ılınması sağlanır. Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder