Çıtır Tavuk
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 yemek kaşığı soya sosu
Kızartmak için;
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı un
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Ayrıca;
1 su bardağı sıvıyağ
Tavuk etlerini parmak şeklindeki uzun şeritler halinde dilimleyin, (bu işlemi kasaba da yaptırabilirsiniz) Üzerine tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın.
Tavuk etlerini bu sosun içine koyup iyice bulayın ve bir kenarda bekletin.
Diğer taraftan, galeta unu, normal un ve kırmızı pulbiberi büyük bir tepside karıştırın. Tavuklan unlu karışıma iyice bulayın.
Sıvıyağı geniş bir tavaya aktanp orta ısılı ateşte kızdırın.
Tavuk etinin üçte birini kızgın yağda, tavayı sallayarak altın sarısı oluncaya kadar, 4-5 dakika kızartıp kağıt havlu serdiğiniz tabağa alın. Tavuğun kalanına da aynı işlemi uygulayıp sıcak sıcak servise sunun.
Not: bu tip kızartma işlemlerinde sıvıyağ önceden kızdırılır, et yağa atıldıktan 1 dakika sonra ocağın altı biraz kısılır. Böylece etin etrafı kabuk bağlar ve et suyunu dışarıya vermez. Sonradan ocak kısıldığı için de içi iyi pişer.
Pesto Soslu Spagetti
1 paket Spagetti makarna
150 gr. Hellim (veya Permesan) peyniri
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 çay bardağı zeytinyağı
Peynir, fıstık içi, ceviz içi, fesleğen ve az miktardaki sarımsağı rondoda çektikten sonra zeytinyağında iyice karıştırın. Önceden ambalajdaki tarifine uygun olarak pişirip yağlayarak beklettiğiniz makarnanın üzerini sos, taze kırmızı biber ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder