15 Ekim 2012 Pazartesi

Bugün Ne Pişirsem?

Gulaş
Malzemeler Malzemeler: 1 kilo kuşbaşı dana eti 3 adet soğan karabiber kırmızı biber tuz yarım kaşık kekik maydonoz bir yemek kaşığı sirke bir tahtakaşığı un 

Tarif Yapılışı: Tereyeğı eritip dana etini ilave edin pişmine yakın içine üç adet halkahalinde doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar sararınca karabiber, kırmızı biber, yarımkaşık kekik ve tuz ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın. Bir yemek kaşığı sirke ilave edip etler pişmeye yakın yarım litre su ekleyin. Bir kepçe et suyu alın, bu suya bir tahta kaşığı unu bulamaç yapın etlere ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar pişirin, maydanoz ekleyip servisi yapın. AFİYET OLSUN… 

Pirinç Pilavı
Malzemeler 2 bardak pirinç, 3 yemek kaşığı tereyağı, 3 bardak su veya et suyu, 2 tatlı kaşığı tuz, 1/2 tatlı kaşığı şeker. 

Tarif Pirinci ayıklayıp bir kaseye koyun, üzerine sıcak tuzlu su katın. Soğuyana kadar bekletin. İyice yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritin. Su veya et suyu ve pirinci katın; tuz ve şeker koyun. İyice karıştırıp kapağını kapatın; önce harlı, sonra kısık ateşte, suyunu çekene kadar 15-20 dakika pişirin. Altını kapatıp 15 dakika kendi buğusunda demlendirin. Servis yapmadan önce tahta bir kaşıkla iyice karıştırın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder