31 Ocak 2014 Cuma

Bugün Ne Pişirsem?

Bugünün menüsünde hafif birşeyler tercih ettim çünküüü hafta sonu kaçamaklarına fırsat vermek istedim:)))

Yalancı İşkembe Çorbası

Malzemeler: 2 haşlanmış tavuk budu
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
4-5 su bardağı tavuk suyu
Sosu için1 yumurta sarısı
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2-3 yemek kaşığı sirke
Tuz,karabiber
Üzeri için tereyağ,kırmızıbiber
Yapılışı:Haşladığınız tavuk etlerini didikleyin. Tencereye tereyağını ilave edin ve ardından unu da ekleyip kısık ateşte kavurun. Üzerine yavaş yavaş dört su bardağı tavuk suyunu ekleyin.Çorba kaynadıktan sonra tavuk etlerini ilave edip pişirmeye devam edin. Sos için gerekli malzemeleri bir kâsede iyice karıştırın. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçeyi azar azar ilave edip karıştırın. Çorbaya hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Üzerine kırmızı toz biber ekleyip hafif kızdırdıktan sonra çorbanın üzerine gezdirin.
Zeytinyağlı Pırasa
1 kg. pırasa
orta boy soğan
orta boy havuç
2 kahve fincanı zeytinyağı
yarım limon suyu
1 çorba kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su 
tuz 

Pırasaların püskülünü ve yeşil kısımlarını kesin atın, geri kalanları 4 er santimuzunluğunda verev kesin, yıkayın. Soğanı piyaz doğrayın,havuçları dilimleyin. Bir tencerede yağı eritip soğan ve havuçları katarak, birkaç dakika çevirin. Pırasayı  koyup dağıtmadan 7-8 dakika kavurun, sonra suyunu, tuzunu limon suyunu koyarak 30 dakika pişirin.Islatılmış pirinci susuz olarak katın, 20 dakika daha pişirip ateşten alın. 


Su Muhallebisi

Malzemeler:
3 su bardağı süt 
3 su bardağı su 
Yarım su bardağı nişasta 
Yarım su bardağı un 
Yarım su bardağı şeker 
Pudra şekeri

Yapılışı:Nişasta,un ve süt tencereye konur ve karıştırılır.Kaynayınca ateştan alınıp cam bir tepsiye dökülür.soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri döklülür.Su muhallebiniz servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder