28 Haziran 2013 Cuma

Bugün Ne Pişirsem..!

Yaz Türlüsü
        Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 avuç kadar taze fasulye
  • 3-4 adet sivri biber
  • 2 adet rendelenmiş domates
  • 1 orta boy soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 küçük çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı
Soğanı yemeklik, sarımsağı ufak ufak doğrayın etin üzerine koyun salçaları ve yağı ekleyip elinizle iyice harmanlayın. Patlıcan, patates, fasulyeyi yemeklik doğrayın. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp irice doğrayın. Sebzeleri etin üzerine ekleyip harmanlayın, rendelenmiş domates ve 1 su bardağı su ekleyip hafif karıştırın 30 dk karıştırmadan sadece ara ara tencereyi sallayarak kapağı kapalı pişirin.Üzerine tuz ve karabiber ekleyin.

İncirli Sütlü Tatlı
     Malzemeler
  • 6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Muhallebisi
  • 4 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 3 çorba kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 poşet toz sade krem şanti
Şerbeti için
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı nescafe
  • 4 çorba kaşığı şeker

Yapılışı
Öncelikle kek malzemelerinden başlayalım. Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
Kek pişerken de muhallebisini hazırlamaya başlayalım.
Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
3-4 saat hatta mümkünse 1 gece buzdolabında beklettiğimiz tatlımız servise hazırdır:)))
Afiyet olsun…..
Tadı gerçekten çok güzel deneyince siz de bana hak vereceksiniz.
NOT: Üst süsleme çikolata rendesi görünümünde. Ayrıca hem görüntüsü hem de tadı çok güzel tüm tatlılarınıza uygulayabilirsiniz.:)) Klasik olmasın ve farklı ne yapabilirim diye düşünenlere bir fikir olur belki….



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder