18 Nisan 2013 Perşembe

Bugün Ne Pişirsem?


Kiremitte Köfte

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice yoğurup 30 dk. kadar dinlendirerek istediğiniz biçimde şekillendirin.
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim ince çekilmiş bayat ekmek
  • 1 adet küçük boy yumurta
  • 1 adet kuru soğan (rendenin ince tarafı ile rendelenmiş)
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yeterince tuz

Diğer Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabukları soyulmuş ve halka şeklinde kesilmiş domates
  • 8 adet ince sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yeterince tuz
Hazırlanışı:
Kiremit kaplara iri iri yaptığınız köftelerden 4′er adet koyun. Üzerilerine üç veya dört adet domates dilimi ve 2′ye böldüğünüz biberleri de kenarlarına yerleştirin. Küçük bir kabın içerisine2 su bardağı  sıcak su koyup, tereyağını  salçayı ve tuzu katıp karıştırarak eritin. Bu karışımı köfte kaplarına paylaştırın. (4 kap olup, iri iri 4 veya 5 köfte) Üzerilerini alüminyum folyo ile kapatıp, 220 dereceli fırına koyarak 25 dk. folyolu halde pişirin. Daha sonra folyoları çıkartıp üzerilerinin kızarmasını sağlayın. Köftelerin lezzetini arttırmak için dilerseniz iri dilimler halinde kaşar peyniri veya tulum peynirini folyoyu kapatmadan köftelerin üzerine koyabilirsiniz.
Fırında Sütlaç

    Malzemeler

    Yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı su
    5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    1.5 su bardağı tozşeker
    1 yumurta sarısı

Yapılışı


Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder