23 Şubat 2013 Cumartesi

Renklerin Etkileri

Renkler insanların psikolojilerini etkiler ve kullandığımız renkler bizimle ilgili ipuçları verir.

Beyaz
Beyaz renk dediğimizde aklımıza ilk gelen gelinliklerdir ya da doktorlar ve hemşireler.Sürekli beyaz tercih edilmesinin sebebi olarak beyaz rengin güven ve saflığın simgesi olması gösterilebilir.Beyaz aynı zamanda tüm renklerin tamamlayıcısıdır.Barışın rengi olarak da bilinir.Siyah,gümüş ve kırmızı ile kombinlenebilir.


Siyah
Siyah vazgeçilmezimizdir.Resmi, her durumda hayat kurtaran bir renk olan siyah aynı zamanda yalnızlığın ve isyanın da simgesidir.Gizemli bir havası vardır.Yası akla geitri ama bunun aksine Orta Asya'da mutluluk rengidir.Aşırı esmerler hariç her tende şık duran siyahın beyaz,gri,mor,kırmızı,altın renkleri can dostudur.Pastel renklerle her şekilde kullanılabilir.

Sarı
Sarı aydınlığı,sıcaklığı,dikkat çekiciliği,hırsı ve zakayı temsil eder.Soluk tenli insanlar sarıyı tercih etmemelidir.Siyah,mor,lacivert ve gri ile kombinlenirse şık görünür.

Kırmızı
Kırmızı iddianın rengidir.Uyarıcı bir renk olduğu için doğru tonlarda ve oranlarda kullanılmalıdır.Cesur,sert,enerjik ve heyecan verici bir etkisi vardır.Esmerlere çok yakışan bir renktir.Beyaz ve kumrallar doğru kombinlerle çok iddialı görünürler.Beyaz,siyah,gri ve lacivert ile hoş bir birleşim yakalanır.


Mavi ve Yeşil
Mavi ve yeşil tonları huzur verir.Gün içerisinde şıklığı, entellektüelliği ve rahatı temsilen kullanılabilir.Kırmızı, pembe,sarı ve kahve ile doğru tonlar olduğu sürece kombinlenebilir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder