17 Ağustos 2013 Cumartesi
Christian Louboutin 2013 Sonbahar Koleksiyonu
Bu koleksiyon harika olmuş gerçekten hepsine teker teker bayıldım.Bazı parçalarda rahatlık ve şıklığı bir arada kullanmaları çok başarılı olmuş bence
15 Ağustos 2013 Perşembe
Ferah Evler
Açık renkler ve mekana uygun parçaları bir araya getirdiğiniz takdirde sizde böylesine fresh mekanlara sahip olabilirsiniz.Tabii biraz da ilham alabiliriz :)
14 Ağustos 2013 Çarşamba
Marc Jacobs 2013 Sonbahar Çanta Koleksiyonu
Yazın bitmesine az kaldı artık sonbahar kış koleksiyonlarını daha sık görürüz.Bende çantalara takmış vaziyetteyim:) bunlarda favorilerim...
12 Ağustos 2013 Pazartesi
Arko Nem, Facebook Sayfasında Ayça Şen'i Ağırlıyor!
Arko Nem, Facebook’taki takipçilerine keyifli bir yaz yaşatmak amacıyla yürüttüğü 1 Konu 1 Konuk projesinde bu hafta “Yaza devam” diyen Ayça Şen’i ağırlıyor.
Sosyal medyanın sevilen isimlerini Facebook sayfasında ağırlayarak takipçilerinin daha keyifli bir yaz yaşamalarına yardımcı olan Arko Nem, blog yazarı Alışveriş Cini’nden sonra yoluna Ayça Şen ile devam ediyor. 12-18 Ağustos tarihleri arasında 1 Konu 1 Konuk projesi kapsamında Arko Nem sayfasını yönetecek olan Ayça Şen, “Yaza devam” diyor ve kendi deneyimlerinden de yola çıkarak eğlenceli konulara değiniyor. Ayça Şen ayrıca, takipçilerden gelen soruları da bizzat çektiği eğlenceli video ile yanıtlıyor.
Siz de ünlüleri ağırlayan 1 Konu 1 Konuk Projesi’ni yakından izlemek ve 1 hafta boyunca Ayça Şen ile keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Arko Nem Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
Bir bumads advertorial içeriğidir.
Sosyal medyanın sevilen isimlerini Facebook sayfasında ağırlayarak takipçilerinin daha keyifli bir yaz yaşamalarına yardımcı olan Arko Nem, blog yazarı Alışveriş Cini’nden sonra yoluna Ayça Şen ile devam ediyor. 12-18 Ağustos tarihleri arasında 1 Konu 1 Konuk projesi kapsamında Arko Nem sayfasını yönetecek olan Ayça Şen, “Yaza devam” diyor ve kendi deneyimlerinden de yola çıkarak eğlenceli konulara değiniyor. Ayça Şen ayrıca, takipçilerden gelen soruları da bizzat çektiği eğlenceli video ile yanıtlıyor.
Siz de ünlüleri ağırlayan 1 Konu 1 Konuk Projesi’ni yakından izlemek ve 1 hafta boyunca Ayça Şen ile keyifli vakit geçirmek istiyorsanız Arko Nem Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.
Bir bumads advertorial içeriğidir.
5 Ağustos 2013 Pazartesi
Günlük Kombin
Bugün Ne Pişirsem?
Dört Mevsim Çorbası
100 Gr. Kıyma
- Yarım soğan rendesi
- Tuz ve Karabiber
- Un ve Su
- 1 Çay bardağı buğday
- 1 Çay bardağı nohut
- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 1 Kase süzme yoğurt
- 1 Çorba kaşığı tepeleme un
Yapılışı:Önce köfteleri hazırlıyoruz. Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi yoğuruyoruz. Olabildiğince küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarlanan köfteleri bir tabağa alıyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Tabağı sallıyoruz ve köftelerin her tarafının unlanmasını sağlıyoruz. Tavanın içine az miktarda çiçek yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca köfteleri alıyoruz, kızartıyoruz. İkinci aşamada buğdayları yıkıyoruz. Üzerine bolca su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Buğdaylar yarı pişmiş kıvama gelince önce küp küp doğranmış havucu ilave ediyoruz. 5 dakika kaynatıyoruz. Ardından haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Küp doğranmış kabakları da dahil ediyoruz, Kısık ateşte hepsini kaynatıyoruz. Terbiyesi için: Süzme yoğurdu, unu ve suyu karıştırıyoruz akıcı bir kıvama getiriyoruz. Kaynamakta olan harca köfteleri bırakıyoruz. Ilıttığımız terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz, tuzunu koyup kaynatıyoruz. İstenilirse üzerine ince doğranmış dere otu konabilir.
- Yarım soğan rendesi
- Tuz ve Karabiber
- Un ve Su
- 1 Çay bardağı buğday
- 1 Çay bardağı nohut
- 1 Adet havuç
- 1 Adet kabak
- 1 Kase süzme yoğurt
- 1 Çorba kaşığı tepeleme un
Yapılışı:Önce köfteleri hazırlıyoruz. Kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi yoğuruyoruz. Olabildiğince küçük parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Yuvarlanan köfteleri bir tabağa alıyoruz ve üzerine un serpiyoruz. Tabağı sallıyoruz ve köftelerin her tarafının unlanmasını sağlıyoruz. Tavanın içine az miktarda çiçek yağı koyuyoruz. Yağ ısınınca köfteleri alıyoruz, kızartıyoruz. İkinci aşamada buğdayları yıkıyoruz. Üzerine bolca su koyuyoruz ve kaynatıyoruz. Buğdaylar yarı pişmiş kıvama gelince önce küp küp doğranmış havucu ilave ediyoruz. 5 dakika kaynatıyoruz. Ardından haşlanmış nohut ilave ediyoruz. Küp doğranmış kabakları da dahil ediyoruz, Kısık ateşte hepsini kaynatıyoruz. Terbiyesi için: Süzme yoğurdu, unu ve suyu karıştırıyoruz akıcı bir kıvama getiriyoruz. Kaynamakta olan harca köfteleri bırakıyoruz. Ilıttığımız terbiyeyi, çorbaya yavaş yavaş ilave ediyoruz, tuzunu koyup kaynatıyoruz. İstenilirse üzerine ince doğranmış dere otu konabilir.
Patlıcan Kebabı
Malzemeler
* 1.5. kg. (5-6 tane uzun, iri kemer patlıcanı),
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 5-6 adet domates,
* 5-6 adet yeşil biber,
* Karabiber, tuz.
* 1.5. kg. (5-6 tane uzun, iri kemer patlıcanı),
* 1 kg. az yağlı kıyma,
* 5-6 adet domates,
* 5-6 adet yeşil biber,
* Karabiber, tuz.
HAZIRLANIŞI:
Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir. Bu arada kıyma; tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Şişlere bir patlıcan, bir top yuvarlanmış kıyma saplanır, elle biraz yassılaştırılır. Domatesler ve biber ayrı ayrı şişlere geçirilir. Şişlere saplanmış patlıcan, biber ve domatesler alevsiz orta harlı mangal ateşinde çevrile çevrile pişirilir. Pişirilen patlıcanlar sırası bozulmamak kaydıyla düzgün bir şekilde tepsiye çıkartılır. Üzerine pişmiş domates ve biber yerleştirilir ve ağzı bir kapakla kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir. 5-10 dakika sonra pide ekmekle servis yapılır.
Kebap yaparken dikkat edilecek hususlar:
1 – Erkek koyun eti olacak ve yaşlı olmayacak,
2 – Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır.
3 – Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir.
4 – Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir.
5 – Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir.
2 – Kuşbaşı için küsneme, daraklık, gülle ve kapak kısımları kullanılmalıdır.
3 – Kebap yapılmadan önce etin sinir kısımları temizlenmeli ve 1 gün terbiye içinde dinlendirilmelidir.
4 – Kıyma kebap eti mümkünse zırhta çekilmelidir.
5 – Meşe kömürünün ateşi tercih edilmelidir.
6- Ateş alevli olmamalıdır.
Kivili Kup
* 4 kivi
* 1 paket vanilyalı puding
* 1,5 su bardağı süt
Portakal Peltesi İçin :
* 3 su bardağı portakal suyu
* 1 su bardağı su
* 3,5 çorba kaşığı mısır nişastası
* 1 su bardağı toz şeker
* File badem
* Çikolata kırığı
* Sütle vanilyalı pudingi karıştırıp pişirin. Kivileri büyük küpler halinde doğrayın. Puding iyice soğuduktan sonra içine katın.
* (Ben kivileri robottan geçirip pudinge kattım böyle yaptığınızda pudingin tamamının güzel yeşil bir rengi oluyor ama tadı ekşi oluyor, özellikle de puding tamamıyla soğumadan koyduysanız, bu yüzden doğramak daha iyi.)
* Kupları yarısına kadar doldurup buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
* Pelte malzemeleri karıştırın, tencerede pişirin. Koyulaşınca soğuyan vanilyalı pudingin üzerine 3?er çorba kaşığı koyun. File badem ve kırık çikolatayla süsleyin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)