29 Nisan 2013 Pazartesi

Pratik Topuz


Ayakkabı Yenileme

Oje yine burada da yardımımıza koşuyor.Şimdi bakalım nasıl yenileyebiliriz...
Öncelikle ayakkabı tabanını temizliyoruz ardından astar olarak beyaz ojemizle bir kat geçiyoruz.Ardından dilediğimiz renk ile başlıyoruz boyamaya.Özellikle Christian Louboutin ile öne çıkan renkli tabanları evde kendimiz elde edebiliyoruz.

24 Nisan 2013 Çarşamba

19 Nisan 2013 Cuma

Yeşil Gece Makyajı


Biraz da Gülelim..!


Günlük Kombin


Anahtarları Boyayalım...

Hiç oje ile anahtarlarınızı boyamayı denediniz mi?Özellikle bitmek üzere olan ojeleri değerlendirmenin güzel bir yolu hemde kurutmak için çok pratik bir yöntemle.
Dilerseniz simli ojelerle ışıl ışıl bir görünüm de yakalayabilirsiniz.En kısa zamanda uygulayıp paylaşmalıyım:)





18 Nisan 2013 Perşembe

Bugün Ne Pişirsem?


Kiremitte Köfte

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde iyice yoğurup 30 dk. kadar dinlendirerek istediğiniz biçimde şekillendirin.
  • 500 gr köftelik kıyma
  • 2 dilim ince çekilmiş bayat ekmek
  • 1 adet küçük boy yumurta
  • 1 adet kuru soğan (rendenin ince tarafı ile rendelenmiş)
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • yeterince tuz

Diğer Malzemeler:
  • 3 adet orta boy kabukları soyulmuş ve halka şeklinde kesilmiş domates
  • 8 adet ince sivri biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • yeterince tuz
Hazırlanışı:
Kiremit kaplara iri iri yaptığınız köftelerden 4′er adet koyun. Üzerilerine üç veya dört adet domates dilimi ve 2′ye böldüğünüz biberleri de kenarlarına yerleştirin. Küçük bir kabın içerisine2 su bardağı  sıcak su koyup, tereyağını  salçayı ve tuzu katıp karıştırarak eritin. Bu karışımı köfte kaplarına paylaştırın. (4 kap olup, iri iri 4 veya 5 köfte) Üzerilerini alüminyum folyo ile kapatıp, 220 dereceli fırına koyarak 25 dk. folyolu halde pişirin. Daha sonra folyoları çıkartıp üzerilerinin kızarmasını sağlayın. Köftelerin lezzetini arttırmak için dilerseniz iri dilimler halinde kaşar peyniri veya tulum peynirini folyoyu kapatmadan köftelerin üzerine koyabilirsiniz.
Fırında Sütlaç

    Malzemeler

    Yarım su bardağı pirinç
    1 su bardağı su
    5 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı nişasta
    1 paket vanilya
    1.5 su bardağı tozşeker
    1 yumurta sarısı

Yapılışı


Pirinci yarım saat ılık suda bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. 1 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Süt, vanilya ve şekeri ekleyip pirinç iyice yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin. Nişastayı 2-3 kaşık suyla ezip sütlaca ilave edin. 4-5 dakika daha karıştırarak kaynatın.

Bir kapta yumurta sarısını çırpın. 1 kepçe sütlaç ekleyin. Karışımı sütlaca ilave edip karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın.

Sütlacı kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin.Tepsiye kaselerin yarısına gelecek kadar su ekleyin.Kızgın fırın sütlaçların üzeri hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın
.

Günün Ojesi

Ombre tırnaklara da yer vermesek olmazdı.






17 Nisan 2013 Çarşamba

Sneakers Kombinleri

Geçen kış'tan bu yana sıkça görmekte olduğumuz sneakerlar hem rahatlığıyla hemde spor şık görünümleriyle dikkat çekiyor.Skinny Jean,tayt ve şortlara çok yakışıyor.Peki şimdi sneakerlarımızı nasıl kombinleyeceğimize bakalım.











2 Nisan 2013 Salı

Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor

Sanat, tıp ve iş dünyası, kalp hastası çocuklar için el ele veriyor. Ünlü ressam Renée Niklan’ın 17 eseri, 10-14 Nisan tarihlerinde Ekavart Gallery’de sergileniyor. Ekavart Gallery nerede diyenlere, işte adres:  The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza, No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul. Sergi, çarşamba-cuma günleri 11.00-18.30, cumartesi günü ise 12.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.

Bu serginin diğerlerinden farkı ne derseniz, salt bir resim sergisi olmanın ötesinde bir kurumsal sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını söyleyebiliriz. Sergideki eserlerin satışından elde edilecek gelirin tamamı, gelişmekte olan ülkelerde doğuştan ya da sonradan kalp hastası olan çocukların tedavi edilmesi için kullanılacak. Tedavileri, bu işe gönül vermiş bir avuç tıp insanının kurduğu Herkes İçin Kalp Derneği (www.cptg.ch) gerçekleştirecek. Dernek, modern tıbbın sunduğu olanaklardan yararlanamayan bu çocukların İsviçre’de ya da kendi ülkelerinde ücretsiz tedavi olmalarını sağlıyor.

Ne yazık ki, gelişmekte olan ülkelerde her yıl yaklaşık 2 milyon çocuk kalp bozukluklarıyla doğuyor ve bu çocukların yarısı maddi kaynak veya sağlık sektöründeki insan kaynağı yetersizliği nedeniyle ilk iki yıl içinde yaşamını yitiriyor. Bu ülkelerde açık kalp ameliyatı olmayı bekleyen çocukların sayısı ise 8 milyonu buluyor.

Herkes İçin Kalp Derneği’nin kurucusu Ord. Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos. Kalangos, iki kez Nobel Tıp Ödülü’ne aday gösterilmiş bir kalp cerrahı. Bu alanda 14 ayrı teknik geliştirmiş. Son 100 yılın en iyi cerrahlarından biri olarak tanınıyor. Ayrıca, dünyanın en prestijli tıp ödüllerinden Fransız Tıp Akademisi Ödülü’ne sahip.


Sergi, Alvimedica’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek. Alvimedica Yönetim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, hayır amaçlı bu tür etkinliklere özel önem veriyor ve Herkes İçin Kalp Derneği’ni yürekten destekliyor.

Niklan’ın mutluluk, umut ve sevgi mesajları içeren eserlerinden oluşan  “Sanat Küçük Kalplere Dokunuyor” temalı sergisini mutlaka görün. Gidemem diyorsanız, sergiyi Türkiye’nin ilk online sanat televizyonu www.ekavart.tv’de de izleyebilirsiniz. Resimler, yüreğinizi ısıtacak…

Hem dernek hem de sergi hakkında şuradan bilgi alabilirsiniz: http://alvimedica.com/hearts-for-all/tr/

Bir bumads sosyal sorumluluk içeriğidir.

1 Nisan 2013 Pazartesi

BB Krem Tahtını CC Krem'e Bırakıyor...


Peki nedir bu CC Krem?Ya da BB'den farkı nedir?
Bi inceleyelim:
CC kremler yan, Color Correcting kremler renk düzgünleştirici demek.BB kremlere göre daha gelişmiş daha hafif bir yapıya sahip.Cildinizi ağırlaşmadan lekelerinize veda edebilirsiniz.Hemde köpük kıvamında olduğu için uygulaması daha kolay.Yağlı cilt tipine sahip olanlar için BB kremler tam bir kabustu o bakımdan bence çok iyi oldu:)
Aynı zamanda daha fazla renk seçeneğine sahip olan CC kremler ciltteki renk bozukluklarını eşitlemeyi,kırışık görünümünü azaltmayı,yağlanmayı durdurmayı ve uzun süreli kullanımda cilt lekelerini iyileştirmeyi vaad ediyor.Kullanalım görelim :)




Bio-Oil Kullanıyorum..!

Bir süredir oldukça popüler olan bio-oil'i bende yaklaşık olarak 2 haftadır basen kısmında oluşmuş olan çatlaklarım için kullanıyorum.Ama bu kadar kısa sürede gerçekten böyle bir sonuç beklemiyorum.Kesinlikle gözle görülür bir azalma oldu.Hemde çok düzenli kullandığımda söylenemez bide önerildiği gibi kullansam ne olcaktı merak ediyorum.Yaza kadar vakit var neyse ki:)
60ml. ve fiyatı 25 tl.Gratis,Watsons ve eczanelerde satılıyor.

Bilmeyenler için biraz daha detaya girelim.

Bio-Oil
Yara izleri,
Çatlak izleri,
Ciltteki yaşlanma belirtileri,
Nemsiz ciltler,
için geliştirilmiştir.

Özellikleri:Özel olarak üretilmiş PurCellin Oil içerir,
A ve E vitaminleri içerir,
Kalendula, Lavanta, Biberiye ve Papatya yağları içerir,
Yüz ve vücut için kullanılabilir,
Yağlı bir his bırakmaz,
Hızla emilir,
Hipoalerjeniktir,
Hassas ciltler için uygundur,
Paraben içermez.

Yara İzleri
İyileşmiş yeni ve eski yara izlerinin görünümünü düzeltmeye yardımcı olur.

Çatlak İzleri
Ciltte hamilelik, ergenlik veya ani kilo alma ile oluşabilecek çatlak izlerinin görüntüsünü azaltmaya yardımcı olacak şekilde formüle edilmiştir. Var olan çatlak izlerinin görünümünü azaltmaya da yardımcı olur.

Cilt Lekeleri
Ciltte hormonal değişimlerin, cilt rengi açıcıların ya da güneşe aşırı maruz kalmanın sebep olduğu ton farklılıklarının ve sivilce lekelerinin görünümünü düzeltmeye yardımcı olur.

Ciltteki Yaşlanma Belirtileri
Yaşlanma belirtileri ve kırışıklık problemi olan yüz ve vücut bölgelerini pürüzsüzleştirmeye ve sıkılaştırmaya yardımcı olur.

Nemsiz Ciltler
Aşırı sıcak ya da soğuk hava koşullarından, kimyasal madde oranı fazla sulardan, sık banyo yapmaktan ve ısıtıcı ya da klimaların kurutucu etkilerinden dolayı doğal nemi kaybeden cilde ihtiyacı olan nemi geri kazandırmaya yardımcı olur.

Günlük Cilt Bakımı
Özel yoğun nemlendirici
Güneş sonrası yatıştırıcı bakım
İdeal bir banyo yağı

Uygulama Şekli:
En az 3 ay boyunca günde iki kez uygulayınız.
Hamilelik sırasında, 4. ayın başlangıcından itibaren günde iki kez uygulayınız.





Chanel Yeni Sezon Oje Koleksiyonu


Tanesi 27 $ 'dan satılan bu koleksiyon gerçekten göz alıcı...