29 Ocak 2013 Salı

Etek ve Kazak Kombinleri

Havalar soğuk diye etek giymekten vazgeçmek mi gerekiyor? Tabi ki de hayır. Şimdi kış günlerinde eteklerimizi sıcacık kazaklarla nasıl kombinleyebiliriz ona bakalım...









Aöf Sınav Sonuçları Açıklandı..! (5-6 Ocak 2013)


Sistem değişti yok kredili oldu filan derken bu sene amaaan öylesine bi girerim sistemi öğrenelim sonra veririz ( ne acelem var ) niyetiyle kitap kapağı bile açmamıştım.Ama şimdi sonuçlara bir baktım nasıl üstruplu attıysam harikalar yaratmışım.Sonuçları görünce çalışma azmi geldi de zaman kalmadı hakkımızda hayırlısı:) Bu arada sınav yerleri de önümüzdeki hafta açıklanacakmış.Ve şimdi sonuçları öğrenmek isteyenler!

Link'e Tık...   https://ogrenci.anadolu.edu.tr/tr/SinavNotAciklama/LoginWithoutPass.aspx

28 Ocak 2013 Pazartesi

24 Ocak 2013 Perşembe

Bugün Ne Pişirsem?

Fırında Somon

Malzemeler
       4 somon fileto
       4 taze soğan
       4 yemek kaşığı zeytinyağı
       1 limonun suyu
       Tuz
       Karabiber

    Servis için

       1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz
       Dereotu
       Taze soğan karışımı
       1 çay bardağı ince kıyılmış dereotu
       3 patates
       Ayçiçeği yağı

    Yapılışı


Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Taze soğanları ince doğrayıp bir kaseye alın. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip karıştırın.
Balıkları yağlanmış fırın kabına dizin. Üzerine soğanlı karışımı dökün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürdükten sonra dereotu ile harmanlayın.Servis tabağına balıkları yerleştirin. Üzerine taze ot karışımını serpiştirin. Patateslerle birlikte servis yapın.

Dondurmalı İrmik Helvası

Helvası için:• 1/2 paket (250 gram) irmik
• Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
• 2 su bardağı şeker
• Dolmalık fıstık
• 400 lt süt (2 su bardağı)
• 1 yemek kaşığı tereyağ
• Biraz ceviz kırıkları

İçi için: 
1000 ml Maraş dondurması

Yapılışı:İrmik ve fıstıklar, sıvıyağda fıstıklar pembeleşene kadar kavrulur ve tereyağ ilave edilir. Ayrı bir tencerede, sütün içinde şeker eritilir. Ilıyan şeker ve süt, irmiğin içine dökülür. Önce yüksek ateşte, sonra da kısık ateşte pilav gibi demlendirilir. İçine kırılmış cevizler atılır. İrmik karıştırılarak ılınması sağlanır. Küçük bir kasenin içi streç flim ile kaplanır. Pişirdiğimiz ılık helva bu kasenin içine yayılır. Ortadaki boşluğa dondurma konur. Üzeri tekrar helva ile kaplanır ve bir tabağa ters çevrilir.



Tırnak Süsleme

Çoğunlukla dümdüz iki kat sürüp geçmek varken insan bazen bi değişiklik istiyor.Tabi bu tırnak süslemeleri de çoğu zaman çok uğraştırıcı olabiliyor.Bu bakımdan kolaylıkla uygulayabileceğiniz süslemeleri aşağıda bulabilirsiniz.














23 Ocak 2013 Çarşamba

Duvar Sticker Modelleri

Dekorasyonunuza renk ve canlılık katacak bu stikerları uygulamakta çok kolay.Ufak doknuşlarla evinizin havasını değiştirmek istiyorsanız harika bir çözüm olabilir.











19 Ocak 2013 Cumartesi

Doğal Makyaj Önerisi

Uygulaması çok pratik hatta benim günlük makyajda favorim olduğunu söyleyebilirim.