25 Aralık 2012 Salı

Ekonomiye Kadın Gücü

Ekonomiye Kadın Gücü projesi, dar gelirli kadınların ekonomik üretime katılımını teşvik etmek, sosyal ve ekonomik olarak güçlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla, kadınların gelir getirici bir işe başlamasına veya işini büyütmesine destek olmayı hedefliyor.

Bu hedefin gerçekleşmesinde, küçük bir sermaye desteği ile dar gelirli kadınların ekonomik üretime başlamasına imkan tanıyan Mikrokredi Sistemi temel alınıyor. Mikrokredi, dünyada ilk olarak 1973 yılında Nobel Barış Ödülü sahibi Prof. Muhammed Yunus öncülüğünde yoksulluğun çok yoğun bir şekilde yaşandığı Bangladeş'te "Grameen Bank" altında faaliyetlere başladı. Prof. Muhammed Yunus, bu uygulamayı ilk olarak genç bir kadına bambu sepeti yapması için 6 $ kredi vererek başlattı.

Küçük sermayelerle değişen hayatlar

Türkiye'de 2003 yılında Prof. Muhammed Yunus'un girişimleriyle Grameen Trust ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) tarafından ortaklaşa başlatılan Türkiye Grameen Mikrofinans Programı pekçok dar gelirli kadının işe başlaması için cansuyu/başlangıç kredisi sağlayarak, teminat ve kefalet gerektirmeden finansman erişimi kısıtını ortadan kaldırarak onbinlerce kadının hayallerini gerçekleştirmesine destek oluyor.

Yoksullukla Mücadelede Yenilikçi Yöntem: Sosyal Finansman

Türkiye'de her 5 kadından biri yoksulluk sınırında olup kendi potansiyelini gerçekleştirmeyi, ailesine ve toplumsal üretime katkıda bulunmayı bekliyor. Türkiye Grameen Mikrofinans Programı'nın yaygınlaştırılması amacıyla, TİSVA ve Turkcell işbirliğinde hayata geçen Ekonomiye Kadın Gücü, Türkiye’de ilk defa sosyal borçlanma modelinin hayata geçirilerek kadınların gelir getirici işler yapması için küçük sermaye desteği sağlayan Mikrokredi Sistemi’ne yeni kaynak oluşturulmasını hedefliyor.

Sosyal inovasyon niteliği taşıyan bu yenilikçi model sayesinde sayesinde artık dileyen herkes dar gelirli kadınlara borç verebilecek, bağış yapabilecek, dar gelirli kadınların hayallerine kavuşmasına bireysel olarak destek verebilecek .Çünkü, Kadına Destek, Topluma Destektir.
Ekonomiye Kadın Gücü projesi ile kadınlarımız daha çok üreterek ekonomiye katılacak,
hayallerini büyütecek, ailelerine ve geleceğe yatırım yapacak, Türkiye kazanacak.

 ekonomiyekadiningucu
Bir bumads advertorial içeriğidir.

Bugün Ne Pişirsem?

Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeleri:
- 1 adet tavuk göğsü (haşlanmış)
- havuç, patates, bezelye, hazır garnitürlerden
- istediğiniz miktarda kaşar peyniri rendesi

Beşamel Sos : 

- 4 çorba kaşığı un
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı süt
- Yeteri kadar tuz, karabiber


Yapılışı:

Beşamel SOS: Bir tava içerisinde tereyağını ve unu kavuruyoruz. Daha sonra içerisine süt ekleyerek koyu muhallebi kıvamında pişiriyoruz. Hafif ılımaya başlayınca yumurtaları içerisine kırıyoruz. Tuz ve rendelenmiş kaşar peynirini ekliyoruz.

Daha sonra tavuk göğsünü didikliyoruz. İçerisine hazır konserve garnitürlerinden ekliyoruz. Borcam tepsisinin en altına bu garnitürleri boşaltıyoruz. Üzerine de didiklediğimiz tavukları yayıyoruz. Daha sonra hazırladığımız başamel sosunuda üzerine döküyoruz. Sosun en üst kısmına tekrardan rendelenmiş kaşar serpiyoruz. 

Vişneli-Büsküvili Tatlı
Beyaz kısım için:
              • 1 paket vanilyalı puding
              • 3 su bardağı süt
                                                          Vişneli kısım için:
              • 1 paket vanilyalı puding
              • 3 su bardağı vişne suyu
              • 1 paket pötibör bisküvi
Önce beyaz kısım için vanilyalı pudingi pişiyoruz. Dikdörtgen bir kabın zeminine bir sıra pötibör bisküvi diziyoruz. Kabın büyüklüğü çok önemli değil, küçük olursa kalın bir tatlınız olur, büyük olursa da ince bir tatlı elde edersiniz.

Bisküvilerin üzerine pudingi dökerken önce kaşık kaşık döküyoruz ki bisküviler yerlerinden oynamasınlar. Daha sonra beyaz pudingin tamamını dökebilirsiniz. 

Beyaz pudingimiz soğurken vişne suyu ile diğer vanilyalı pudingi ocakta pişiriyoruz.

Beyaz pudingin üzerine tekrar bir sıra bisküvi diziyoruz. Kaşıkla yavaş yavaş vişne suyuyla pişirdiğimiz pudingi döküyoruz.

Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabiliriz. 


24 Aralık 2012 Pazartesi

Ev Yapımı Saç Maskesi

Hepimiz sağlıklı saçlara sahip olmak isteriz.Kozmetiklerin yanı sıra evde de kolayca uygulayabileceğiniz bir maske tarifi vermek istiyorum.Hem de evinizde bulunan malzemeler ile hazırlayabileceğiniz bu maske saçınızı besleyerek ışıltı kazanmasını sağlayacak.


Malzemeler
1/3 fincan bal
2 yemek kaşığı badem yağı
1 yemek kaşığı elma sirkesi
karıştırılır ve saçlarımıza süreriz.Ortalama 30 dk. ile 1 saat süre ile bekletilir.Daha sonra her zaman olduğu gibi şampuanla yıkanır.

Günün Şarkısı

Babylon of the occident

21 Aralık 2012 Cuma

Colgate Optik Beyaz ile Caddeler Podyum Oldu!

Aslında Colgate bunu ilk defa yapmıyor… Ana sponsoru olduğu İstanbul Fashion Week 2012’de Türkiye’nin ilk temalı styling defilesi 'Colgate Optik Beyaz by Hakan Öztürk'ü gerçekleştirdikten sonra Colgate Optik Beyaz ile beyaz gülüşlerimizi podyumla buluşturduğu çarpıcı etkinliklerine devam ediyor.

Podyumları Bağdat Caddesi’ne taşıdığı 'Sürpriz Defile' konsepti ile hepimizi bir kez daha şaşırtmayı başaran Colgate Optik Beyaz, keyifli anları ve mutlu gülüşleri paylaşma ve çoğaltma fırsatı verdi. 'Gülüşün en güzel aksesuarın' sloganı ile 'güzellik ürünü' olarak tüketicilerle buluşan Colgate Optik Beyaz bizlere sürprizlerinin bitmediğini göstererek şimdiden bir sonraki adımının ne olacağı merakını yaşatıyor.


Bağdat Caddesi’nde yürürlerken kendilerini bir anda Colgate Optik Beyaz’ın kurduğu sürpriz podyumda bulan insanlar, başlarına belki de ilk defa gelebilecek bir defilenin parçası olma duygusunu yaşayarak her halleriyle oldukça renkli görüntüler yarattılar. Cadde’nin en güzel gülüşlerini podyuma taşıyan Colgate Optik Beyaz sokaktaki insana doğrudan dokunuşuyla en özgüvenli ve göz alıcı gülüşlerin simgesi olduğunu hepimize bir kez daha gösterdi.

İnsanlar bu defa kendi kıyafetleri, stillerini vurgulayan aksesuarlar ve modası hiç geçmeyecek beyaz gülüşleri ile Colgate Optik Beyaz’ın onlar için hazırladığı sürpriz bir defilede yer alarak sıradan geçen günlerinin renkli sahnesindeydiler.


Colgate Optik Beyaz’ın da dediği gibi en güzel aksesuarımız olan gülüşümüzde fark yaratabilmek gerçekten çok önemli. Colgate Optik Beyaz’ın içeriğindeki beyazlatıcı mikro-kristaller ile lekeleri diş minesine zarar vermeden gideriyor olması, 1 haftada 1 ton daha beyaz dişlere kavuşmamız, düzenli kullanımda ise dişlerin beyazlığını daha uzun süre koruma sağlaması onu ayrı bir yere koymanızı sağlıyor.

Beyaz gülüşleri, moda dünyası ile buluşturduğu sürprizlerle karşımızda olmaya devam edeceğinin hızlı sinyallerini veren Optik Beyaz’ın sürpriz defilesi 'Caddeler Podyum Olsa?' videosunu izleyerek bu keyifli dakikaları paylaşabilirsiniz.

http://facebook.com/ColgateTurkiye


Bir bumads advertorial içeriğidir.

20 Aralık 2012 Perşembe

2013 Pelerin-Panço Modası

Gece gündüz hiç farketmez günün her anında pelerin kabanları kullanabilirsiniz.İster akşam bir davete katılırken isterseniz günlük kıyafetinizle kombinleyebilirsiniz.
Özellikle yarasa kol bol kazaklarla kullanmak için çok idealdir.



Günün Şarkısı

  Sevgilimden bana geliyormuş bende sizinle paylaşmak istedim :)

3 Doors - Here Without You


Bol Kazaklarla Kombin

Bu sezonda sıkça görmekte olduğumuz bosbol kazaklarla hem rahat hem de şık olmak mümkün.Özellikle taytların üstüne kısacık giyinenlerin mutlaka kullanmasını tavsiye ediyoruz:)

Bu kış çok renkli geçecek.İsterseniz kazak altına gömlek giyin ister atık veya şallarla süsleyin size kalmış.Ayrıca ister bootie ister dolgu topuk ayakkabılarla kombinleyebilirsiniz.
Bol kazakları spor veya şık eteklerle ya da mini şortlarla da oldukça rahat kullanabilirsiniz. Böylece bacaklara daha çok dikkat çekmek mümkün.


Yarın "21 Aralık"



Hepimiz merakla beklemekteyiz.Bir çok insan yarın dünyanın sonunun geleceğine inanıyor.
Hatta NASA bunun olmayacağından o kadar emin ki 22 Aralık günü yayınlamak üzere bir video hazırladı bile.Yapılan açıklamada, “21 Aralık’ta, yılın en uzun gecesinin yaşanacak olmasından başka özel bir durum olmayacak; hiçbir olumsuzluk beklenmiyor” denildi.Bilim adamları her gün açıklama yapsalar da dünyanın dört bir yanında insanları korku sarmış durumda.Çin’den Orta Amerika ülkelerine kadar kıyamet hazırlıkları yapılıyor ve ayinler düzenleniyor.
Aslına bakarsanız Mayalar bir takvim yapmamış.Mayaların anlatmak istediği yeni bir çağ başlangıcıdır.Yani bir ekinoks’dur.Endişelenecek bir şey yok güzel bir dönem başlıyor.

Ama bunca insanın akın ettiği Şirince de muhtemelen bir kıyamet kopacak…

Haftalık Burç Yorumları


Koç Burcu
Bugünlerde planladığınız şeyleri gerçekleştirmek için biraz beklemeniz gerekebilir.Bilinçli hareket etmenizde fayda var.Ani çıkışlar yapmayarak tartışmalardan kaçınmaya çalışın.Sevgiliniz var ise veya evliyseniz sorunlarınızı başbaşa kalarak çözmeye çalışın.Pazartesi gününden itibaren enerjiniz yükselecek ve projelerinizi hayata geçirmek için uygun bir döneme giriyorsunuz.Pazar günü sizin için çekicilik faktörü devreye giriyor.

Boğa Burcu
Sezgilerinizi dinleyin.Bu hafta kafanızda netleşmemiş işlerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.Beklenmedik yardımlar alabilirsiniz,yenilikler size şans getirecek.Bu dönemde içinizden geçen herşeyi söylememeye gayret edin düşüncelerinizi kendinize saklayıp insanlarla polemiğe girmeyin.Parasal problemlerin üstesinden gelebileceksiniz biraz sabırlı olmak gerek bereketli bir dönem sizi bekliyor.

İkizler Burcu
Çok derin düşünceler içine girebileceğiniz bir dönemdesiniz.Çevrenizdekilere karşı duygusal tepkiler verebilirsiniz.İşlerinizin yoğunlaştığı verimli bir dönemdesiniz.Fakat finansal riskler almaktan kaçının.Sevgiliniz var ise uyumlu ilerleyeceksiniz.Yok ise karşınıza çıkacak biri ile sağlıklı bir ilişki sürdürebileceksiniz.İnsanlarla iletişiminizin güçlü olacağı bir döneme giriyorsunuz.

Yengeç Burcu
Sosyal yönünüzün güçlü olduğu bir haftaya girmiş bulunuyorsunuz.Sevdiklerinizle eğlenceli günler geçirebilirsiniz.Pozitif enerjiniz oldukça yüksek.Pazar günü sosyalleşmeniz için harika bir gün.Duygusal ve mali anlamda herşey sizin lehinize ilerliyor.Bazı yeni altarnatifleri değerlendirip, karar vermeye çalıştığınız sıralarda daha da yeni imkanlar belirebilir.Kriz zamanlarında akıl danışmak için zaman kaybetmeden kendi içinizden gelen yolu tercih etmelisiniz.

Aslan Burcu
Kendinizi yorgun hissedebilirsiniz.Üstüne gitmeyip biraz dinlenmeyi deneyin.Olmayacak detayların üzerinde durup kendinizi yormayın.İnsanları anlamakta zorlanabilirsiniz.Sadece yapılması gerekenleri sakin ve mantıklı bir şekilde saptayıp bunları hayata geçirin.Yeni atılımlar yapmak için fırsatlarla karşılaşacaksınız.Aşk ta güven ve heyecan ikilemi içindesiniz.Kalbinizin sesini dinleyin.

Başak Burcu
Bu ara midenize oldukça düşkünsünüz.Öncelikle yediklerinize biraz dikkat etmeniz gerekiyor.Birkaç işi aynı anda yapmaya çalışmayın.Aksi halde içinden çıkılamayacak durumlar söz konusu olabilir.Bu dönemde kendinizi güvende hissetmeniz çok önemli.Çevrenizdeki insanlar tarafından sevildiğinizi bilme ihtiyacı hissedebilirsiniz.Gereksizi kıskançlıklardan kaçının.Aşk ta ise sürpriz gelişmeler sizi mutlu edebilir.

Terazi Burcu
Yaşamınız değişiyor.Bu değişim sizin istekleriniz doğrultusunda ve olumlu olacak.bu enerjinizi işlerinizi yoluna koymaktan yana kullanırsanız oldukça verim alacaksınız.İşbirliği konularında temkinli davranmalısınız.Gelişmeler sizde büyük bir ferahlık yaratacak ve moral desteği olacaklardırHafta sonuna doğru biraz yalnız kalmak isteyebilirsiniz. Kendi içinizde bir yolculuğa çıkmak, kendinizle baş başa kalarak, bir eksi, artı hesabı yapmak istersiniz. Biraz huzur ve temiz havada yürüyüşler iyi gelecektir.
Akrep Burcu
Bu sıralar yeni işlere başlamaktan kaçınıp elinizdeki işleri bitirmeye odaklanmalısınız.Düzenli ve titiz çalışmalarınız karşılığını verimli bir şekilde alabileceğiniz bir dönemdesiniz.Bu hafta işle veya özel hayatınızdaki sorunlarla mücadele etmek durumunda kalabilirsiniz.Bu durum içinizdeki gücü ve performansı ortaya çıkarmanıza sebep olacaktır.Her konuda çabuk davranmak size menfaat sağlayacaktır.Bütün inancınız, dürüstlüğünüz ve kararlılığınızla yürüyün. Kazanan siz olacaksınız.

Yay Burcu
Bugünlerde insanlarla tartışmalardan kaçınmalısınız.Bazı durumlarda tarafsız olmaya özen göstermelisiniz.Pozitif düşünün geçmişte kalması gereken düşüncelerinizden arının. Yeni başlangıçlar için içinizde ki enerjiyi doğru yönlendirin.Hafta sonuna doğru bazı konularda kararsızlıklar yaşayabilirsiniz. İçinizden bir ses farklı bir yöne gitmenizi söylerken, aklınızla çelişebilir siniz. Kendi içinizde çatışmaya girmeyin.Pazar günü kendinizi izole etmek için uygun bir zaman görünüyor.
Oğlak Burcu
Maddi konularda olumlu gelişmeler olacak ve bu durum keyfinizi oldukça yerine getirecek.Aşk yaşantınızda da olumlu bir dönem içerisindesiniz.Yalnız kalanlar da dikkat etmeli algılarınızın açık olduğu bir dönemdesiniz yeniliklere açık olun bir sürpriz ile karşılaşabilirsiniz.Kendinize bir hedef koyup istikrarlı bir şekilde ilerlediğiniz takdirde başarıya ulaşmanız kaçınılmaz olacaktır.Kariyerinizle ilgili hiçbir şeyi ertelememeli ve yeteneklerinizi ortaya koymakta tereddüt etmemelisiniz.

Kova Burcu
Eğer pozitif enerjinizi koruyup tüm kapıları ardına kadar açabilecek bir güce sahip olacaksınız.Kendinizi güvende hissedeceğiniz ve adım atacağınız işlerde başarılı olacağınız enerjiler var.Kaderinizde bir dönüm noktası olabilecek fikir, olay veya kişilerle karşılaşabilirsiniz. Eğer sorumlu davranır ve çevrenizdeki olayları doğru gözlemlerseniz, inanılmaz fırsatlar yakalayabilirsiniz.Siz bir erkekseniz iş veya sosyal aktiviteleriniz aşırı yoğun olabilir ve bu yüzden fazla dağınık olmak zorunda kalabilirsiniz. Bir kadının önemli bir yardımıyla karşılaşabilirsiniz.

Balık Burcu
Önemli bir haftaya adım atıyorsunuz.İnancınızı güçlü tutun ve bilin ki; bu hafta çok önemli başarılar elde edebilirsiniz.Üzerinde çalıştığınız projeyi bu hafta sonuçlandırabilir siniz.Görmekten keyif almayacağınız biri ile karşılaşabilirsiniz tepkinizi verin ve kimsenin sizi üzmesine izin vermeyin. Bu insan sizi rahatsız ediyorsa bunu ifade edin ve ilişkinizi sona erdirin. Bugün özel hayatınızla ilgili konularda da sağlıklı kararlar alabileceğiniz bir haftadasınız keyfini çıkarın.

18 Aralık 2012 Salı

Moralini Yükseltmenin En Etkili Yolları-2



1.İyimser Olmayı Öğrenin
Öncelikle karanlık düşüncelerden arınıp pozitif olmak gerekiyor.Üzerinizdeki karamsarlıktan kurtulup yaşadığınız her anın tadını çıkarmaya bakmalısınız.






2.Yaşamınızı Değiştirin
Bazılarımızın yeteri kadar spor yapmadığı ortada.Aşırı alkol ve sigara tüketimi,kalitesiz uyku gibi etkenler yaşam kalitesini azaltarak mutsuzluğa neden olan faktörlerin en başında.Bu nedenle kendiniz için en iyi beslenme şeklini belirleyip spor yapmayı ihmal etmeyin.Böylece mutluluk hormonunuz salgılanacak ve hayata daha iyimser yaklaşacaksınız.

           




3.Kulak Egzersizi Yapın
Yeşil bir alana gidip gözlerinizi kapatın.O an çevrenizde duyduğunuz bütün sesleri ayırt etmeyi deneyin.Hafif mi,tekrarlanıyor mu,şiddetli mi? Hangi kulağınızın ne sesi duyduğunu anlamayı deneyin.


4.Sakinleşme Ritüellerini Uygulayın
Derin nefes alın ve kendinizi en iyi hissettiğiniz yerde olduğunuzu hayal edin.Bir taraftan da "sakin ol" diye telkinde bulunun.Gün içerisinde çok stresli olacağınızı bildiğiniz saatlerde,kendiniz için kısa süreli rahatlama zamanları ayırın.Sevdiğiniz yemeği yemek, ılık bir duş almak ya da evde kedinizle oynamak kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak.



5.Her Anın Farkına Varın
Yaşam hızla akıp giderken, onun bir ucundan yakalamak elinizde.Her ne kadar imkansız gibi görünse de yaptığınız işlerden keyif alırsanız, anın da tadını çıkarmaya başladığınızın farkına varacaksınız.